Masáž doma vs. Masáž u profesionála

16.07.2012 20:23

Masáž, při které se využívají horké lávové kameny, je blahodárná nejen pro celé vaše tělo ale také pro psychikou pohodu. Příjemná relaxace a načerpání životní energie, jsou důvody, proč si masáže lávovými kameny dopřáváme. Nicméně nabízí se otázka, zdali je lepší provádět masáž doma, nebo je lepší si zajít k profesionálovi?

Tak jako má každá mince dvě strany, i zde jsou pro a proti u obou možností. Masáž u profesionála, zahrnuje předem objednání a tedy také dodržení času. Vyšší cenu a určitým způsobem chladný přístup – jelikož pro maséra jste vždy klientem. Na druhou stranu ale dostanete dlouhou a skutečně přínosnou masáž. Profesionální sada lávových kamenů vás náležitě prohřeje, a pokud natrefíte na dobrého maséra, tak budete jistě velmi spokojeni.

Masáž doma má svá specifika a mezi nevýhody patří zejména to, že laik nikdy neprovede masáž stoprocentně dobře. Také lávové horké lávové kameny, které si koupíte pro svou potřebu, nedosahují takových kvalit jako profesionální sady. Nicméně masáž si můžete naplánovat, jak se vám to hodí, ušetříte poměrně vysokou částku a nemusíte nikam chodit – masáž si užijete v klidu vašeho domova. Takovéto masírování je mezi partnery velmi oblíbené a i když nedosahuje masáž profesionální úrovně, tak právě díky blízkému vztahu partnerů, si masírovaný/á může říci co je příjemné, co není a lehce tak nasměruje masáž tím správným směrem.

Asi hlavním a rozhodujícím faktorem, je to, do jaké míry je vám příjemné, aby na vás sahal někdo cizí. Pokud vám to nevadí a jste schopni se naprosto uvolnit (jste na masáže zvyklí), pak masáž u profesionála minimálně vyzkoušejte, určitě nebudete litovat. V žádném případě ale nezavrhujte masáže doma, protože i ty mají své kouzlo. No, a jestliže víte, že byste se plně neuvolnili, pak je pro vás jasné řešení v podobě masáže doma, protože aby měla masáž lávovými kameny úspěch, tak musíte být naprosto uvolnění. Ale nevěšte hlavu, milující partner nebo partnerka dokáží většinou masírovat naprosto úžasně a to jen díky tomu, že pro ně nejste klient, ale nejdůležitější osoba na světě.

TIP: velmi pěknou sadu horkých lávových kamenů můžete zakoupit jako dárek v eshopu AZ-Dárky, udělejte radost své drahé polovičce v podobě nádherné masáže - lávové kameny.