Jak navodit relaxační atmosféru pro masáž lávovými kameny?

10.05.2013 11:26

Každý člověk má pět smyslů, díky kterým vnímá své okolí. Pokud chceme navodit atmosféru, ve které si člověk užije masáž lávovými kameny maximálně, je nutné působit na všechny tyto smysly. Pro samotnou masáž lávovými kameny sice není nutné zajistit speciální atmosféru, ale tak jako u všeho se i zde jedná o celkový požitek, který nám naše smysly zprostředkovávají. A abyste vytěžili z masáže co nejvíce, je třeba zabývat se i detaily.

Nejprve je nutné zajistit místnost, ve které se bude masírovat. Může to být obyvák, ložnice, nebo jakákoli jiná místnost ale důležité je dodržet určitá pravidla. Musí tam být postel, matrace nebo jiná podložka, na kterou je možné si pohodlně lehnout. Pokoj musí být zcela uklizený a žádný nepořádek nesmí rušit pocit jednoty a klidu.

Dále je třeba navodit atmosféru nejlépe pomocí svíček, které mohou obsahovat i vonné složky. Tím se pokoj pěkně provoní a svíčky mu dodají tajemný a uklidňující nádech. Pro nejlepší efekt svíček je pro masáž lávovými kameny vhodné zvolit dobu kdy se stmívá, nebo pokoj, který je možné alespoň částečně zatemnit.

Na provonění pokoje můžete také použít vonné tyčinky, které velmi dobře doplňují svíčky v efektu tajemna, klidu a míru. Je ale třeba dát pozor, abyste to s vůněmi nepřehnali. Jemná vůně je optimální, ale silná vůně je horší než žádná.

Pro dokončení celkové atmosféry je třeba zajistit absolutní ticho nebo připravit do přehrávače zvuky přírody, tekoucí řeku nebo šumění moře. Jakákoli hudba je spíše nevhodná, protože v člověku evokuje určité myšlenky a pocity, přičemž při masáži by si měl člověk odpočinout i od pocitů i myšlenek.

Pokud se vám podaří takovouto atmosféru připravit, bude mít následná masáž horkými lávovými kameny mnohem větší účinek, než při rychlomasáži na gauči při puštěné televizi. A přestože to dá trochu více práce, výsledek opravdu stojí za to a váš partner či partnerka to jistě náležitě ocení.

Tip: Pro navození takovéto atmosféry je možné zakoupit přímo dárkovou sadu s horkými lávovými kameny, která obsahuje i svíčku a vonné tyčinky. Díky této sadě budete mít práci minimální.