Masážní kameny pomáhají od stresu

20.05.2012 21:23

Každý den na člověka působí spousta vnějších vlivů, které mu také ve velké míře způsobují stresové stavy. Stres sám o sobě člověku nesvědčí a v dnešní „moderní“ době má také málo možností, jak se se stresem správně vyrovnat. To se poté samozřejmě projevuje na zdraví a vznikají tzv. civilizační choroby, které jednoznačně vznikají pouze tehdy, když se člověk neumí se stresem vyrovnat.

Vynikajícím prostředkem k uvolnění napnutých svalů a uklidnění stresem unavené psychiky je relaxace pomocí lávových kamenů. Tato praktika je známá a úspěšně využívána již přes několik tisíc let a stále výborně funguje. Její velký úspěch spočívá ve dvou věcech – jednoduchosti a vysoké účinnosti. Není totiž třeba nějaké speciální schopnosti ani dlouhý čas na přípravu. A přestože je nejlepší provádět relaxaci pomocí lávových kamenů ve dvou, zvládne člověk i sám.

Jak relaxovat pomocí lávových kamenů?

Relaxovat můžete kdykoli, ale je třeba mít pro to klid, maximálně si můžete pustit oblíbenou relaxační hudbu. Před samotnou relaxací, je potřeba lávové kameny nahřát v horké vodě na takovou teplotu, kterou snesete na pokožce, aniž by vás kameny pálily. Oproti normálním kamenům, mají lávové kameny větší tepelnou kapacitu a hřejí tím pádem déle, než jiné kameny. Po nahřátí kmenů si pohodlně lehneme a kameny přikládáme přímo na kůži. Jakmile jsou kameny přiloženy, vnímáme jejich teplo, přičemž se naše tělo uvolňuje a psychika uklidňuje.

Stresu, který na vás každý den čeká, se nevyhnete, ale díky lávovým kamenům můžete účinně bojovat s jeho následky a udržovat svěží tělo i mysl.